Αυτή η ομάδα αξίζει να λέγεται “The Royal Family”!
 
 
 

«The Royal Family» είναι μια χορευτική ομάδα με βάση στο Leicester, η οποία σχηματίστηκε αρχικά το 2007 με μόλις 5 χορεύτριες απ’ τη Νέα Ζηλανδία, υπό την ονομασία «ReQuest Dance Crew». Πλέον, η ομάδα αυτή χορεύει σχεδόν όλα τα υποείδη του hip hop (voguing, wacking, popping, lyrical hip hop, dancehall και house)!

Σήμερα, η «Τhe Royal Family» αποτελείται απο 5 ξεχωριστές ομάδες: ένα dance megacrew, το Royal Family Megacrew, που περιλαμβάνει πολλούς χορευτές, άντρες και γυναίκες, το Royal Family Varsity (Varsity MegaCrew), το Kingsmen (Adults), το Sorority (Varsity) και το Bubblegum (Junior), η ομάδα ανηλίκων, την οποία αν παρακολουθήσεις θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό, μπροστά στην πειθαρχία και το άψογο αποτέλεσμα που φέρνουν παιδιά 14 και 15 ετών.

H ομάδα αυτή, που λειτουργεί ουσιαστικά σαν μια πολυμελής οικογένεια, έχει κερδίσει την πρώτη θέση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς χορού και αναδείχθηκε πρώτη φορά το 2009 στο διαγωνισμό του World Hip Hop Dance Championships στο Las Vegas!

Τα χορευτικά μέλη της ομάδας έχουν εμφανιστεί σε μουσικά video μεγάλων ονομάτων της Showbiz, όπως στο Sorry του Justin Bieber το 2015, στo Swalla του Jason Derulo το 2017 αλλά και το Goin’ Inτης Jeniffer Lopez το 2012.

Η ομάδα αυτή αποτελεί υπόδειγμα καλής λειτουργίας μιας καλλιτεχνικής συλλογικότητας επαγγελματιών χορευτών, αφού αν κρίνουμε απ’ την εκτέλεση των χορογραφιών και την ομαδική τους παρουσία σε διεθνείς σκηνές, πρέπει να περνούν αμέτρητες ώρες σε πρόβες και αίθουσες χορού!

 

Το αποτέλεσμα των χορογραφιών τους, ειδικά του Megracrew, είναι όχι απλά άρτιο, αλλά ο απίστευτος συγχρονισμός μεταξύ τους, η «αυστηρή» αρμονία που διατηρείται ανάμεσα στα σώματα, τις τηρούμενες αποστάσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, είναι τέτοια που σου δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για «ένα σώμα» που χορεύει επί σκηνής, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάνω απο 25-30 άτομα!

Το βίντεο θα σας κάνει να το διαπιστώσετε:

«Αφήνουν την ψυχή τους» πάνω στην σκηνή και «το ζουν» σαν να το κάνουν μια ολόκληρη ζωή, ενώ η μια χορογραφία διαδέχεται την άλλη για δέκα συνεχόμενα λεπτά!

Για εμάς, απ’ την άλλη, ως εξωτερικούς παρατηρητές, φαίνεται λες και κάνουν απλά την πρωινή τους ρουτίνα, αφού το αποτέλεσμα είναι τόσο άρτιο και αψεγάδιαστο, που κάνει τη χορογραφία να φαίνεται «παιχνιδάκι», αλλά και τους χορευτές να φαίνονται «στρατιώτες»!

 

Οι εκφράσεις στο πρόσωπο, η ένταση στην κίνηση και το γεγονός ότι κυριολεκτικά «δε τους ξεφεύγει τίποτα», ούτε η παραμικρή γραμμή ή το παραμικρό λαθάκι, μας αφήνει να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια τόσο καλά οργανωμένη ομάδα, με αστείρευτη επιμονή και υπομονή, πειθαρχία στρατιωτικού τύπου και ανεξάντλητο πάθος για το χορό!

Δες εδώ τους Juniors:

 

 

Full Story: https://www.neolaia.gr/2018/11/03/the-royal-family-dance-crew-auti-i-xoreutiki-omada-exei-kiriolektika-stratiotiki-peitharxia/