Scris de Costel Demian - La inceputul lunii august, în Las Vegas,  a avut loc o nouă ediţie a concursului Hip Hop Internaţional.

Scris de Costel Demian - La inceputul lunii august, în Las Vegas, a avut loc o nouă ediţie a concursului Hip Hop Internaţional.

 

Concurenţi din 48 de ţări au dansat pentru a cuceri titlul suprem de cei mai buni dansatori din lume. Pentru al cincilea an consecutiv, România a avut reprezentanţi la concurs. În 2010, Gabi Chevari (1966-2014) înfiinţa, la Oradea, reprezentanţa Hip Hop România. Echipa lăsată în urmă de acesta şi-a propus să continue munca începută în urmă cu patru ani.

 

“Dorim să continuăm visul lui Gabi, acela de a avea o comunitate a hip-hop-ului unită prin dans şi să avem cât mai mulţi reprezentanţi la campionatul HHI din SUA unde să reuşim o clasare pe podium” a declarat liderul HHI România, Anda Stefănuţ.

 

Arbitrii de elită

La capitoul arbitrii România se poate mândri cu Cosma Levi, prezent în juriul Hip Hip Internaţional pentru al patrulea an consecutiv. Orădeanul a jurizat categoriile de adulţi şi juniori. “Organizatorii sunt foarte mulţumiţi că România a avut reprezentanţi în Las Vegas în fiecare an de la afiliere (2010), lucru cu care nu se poate mândri fiecare ţară membră a acestei federaţii”, a declarat Cosma Levi pentru bihon.ro.

20140809_000322-600x450Reamintim că pe lângă Cosma Levi, la ediţiile din 2011 şi 2012, s-a aflat în juriu şi orădeanul Darius Domocoş.

 

Paul Gheorghe (Bucureşti) s-a aflat în acest an pentru prima dată în juriul HHI. El a fost rezervă, însă a reuşit să îşi câştige statutul de “elite judge”. “Faptul că am devenit arbitru m-a ajutat să înţeleg mult mai bine regulamentul official HHI şi să îl aplic în calitate de coregraf. Am rămas profund impresionat de profesionalismul de care dau dovadă şi performanţa la care au reuşit să ajungă. Fiecare om, de la cel mai mic la cel mare din organizaţia HHI, ştie să îşi respecte aproapele astfel încât nivelul Campionatului Mondial 2014 arată ca un vis devenit realitate şi o motivaţie pentru noua generaţie” a ne-a mărturisit Paul Gheorghe în urma participării la campionatul din Las Vegas.

 

Tot în rândul arbitrilor se specializează şi orădeanca Renata Veszi. Deocamdată ea este arbitru naţional însă îşi doreşte să persevereze şi să avanseze în această ierarhie. “Cariera mea de arbitru va influenţa cariera de coregraf întru-un mod pozitiv deoarece cunoscând cerinţele şi regulile pe plan internaţional, mă dezvolt ca şi coregraf. Aceste cerinţe te fac să tinzi spre perfecţiune în munca ta, însă trebuie să rămâi obiectiv şi să poţi recunoaşte oricând: da, alţii au fost mai buni” mărturiseşte Renata Veszi.

 

Ritm-Mic la HHI 2014

Peste 200 de trupe însumând aproximativ 3 000 de dansatori din 48 de ţări s-au reunit la Las Vegas pentru concursul Hip Hop Internaţional. Formaţia orădeană Ritm Mic a câştigat dreptul să reprezinte România la campionatul internaţional din Las Vegas după ce în luna martie a câştigat ediţia naţională a concursului.

Orădenii au participat la categoria varsity însă nu au reuşit să se califice în fazele finale, ocupând locul 40 din 48.  Babics Eduard şi Balogh Roland au concurat şi la categoriile individual şi 2 vs. 2. Pe lângă acestea, Eduard a participat şi la categoriile popping şi locking.

 

Membru al juriului, Cosma Levi este de părere că dansul în România este într-o continuă ascensiune, “generaţia de dansatori şi coregrafi care am crescut studiind această latură a dansului avem încă multe de învăţat dar totuşi pot spune, cu toată mândria, că, de la an la an, progresele sunt mari. Au apărut şi câteva rezultate menţionabile la nivel internaţional, iar dansatorii şi coregrafii români continuă să se afirme pe scenele internaţionale.

 

“Din punct de vedere valoric, dansatorii români sunt talenţi şi au un potenţial foarte mare. Acest lucru nu este îndeajuns pentru a urca pe podiumul HHI deoarece este important să aducă în vocabularul lor personal şi de autoeducaţie cuvintele: echipă, profesionalism şi performanţă. În momentul în care ies în afara ţării, dansatorii sunt ambasadorii României şi au o responsabilitate foarte mare” adaugă Paul Gheorghe, coregraful trupei bucureştene Trouble.

 

Full Story: http://www.bihon.ro/oradenii-au-reprezentat-romania-la-hip-hop-international-in-las-vegas/1459779