ZEVENAAR – Afgelopen weekend was het MECC in Maastricht het bruisende middelpunt van een van de 47 wereldwijde voorrondes van Hiphop International. De grande finale van deze voorrondes vindt plaats in Phoenix, Arizona (USA).

DJF Dance Centre was sterk vertegenwoordigd. Met twee volle touringcars vertrokken vanuit Zevenaar liefst zes dance crews die uitkwamen in drie categorieën; Juniors, Varsity en Adults. Hiphop International organiseerde voor de eerste keer in Nederland ook een danswedstrijd voor mensen met een beperking. Vanaf de oprichting van DJF geeft eigenaar Joeri van Grol lessen aan deze doelgroep in Zevenaar en Arnhem.
Speciaal voor deze wedstrijd zijn zij gestart met een nieuwe groep: DJF Special Heroes Crew. In vier trainingen hebben zij een choreo aangeleerd wat geresulteerd heeft in een eerste plaats in deze speciale categorie.
Een leuk extraatje is dat het aanwezige NOS Journaal de enthousiaste dansers en hun coach Joeri geïnterviewd over deze bijzondere wedstrijd.

D-Unit pakte de welverdiende eerste plaats in de categorie Adults.

Bij de Juniors - 12 jaar werden Kids’NBeats 2e, het jongste DJF team Lil’ Unity behaalde geen prijs.

In de categorie - 17 jaar (Varsity) waar voor DJF de crews M.Pire, Major league en Syndicate uitkwamen; zijn in het sterke veld geen prijzen behaald.

Dans is voor iedereen! En dat bevestigen 26 ouders die samen de DJF Parents Crew vormen. Wat begonnen is als een surprise-act voor hun eigen kinderen die in de zes verschillende wedstrijdteams dansen, is uitgeroeid tot een enthousiaste groep ouders die door Hip Hop International uitgenodigd.

 
 

    

 

 

 

 

 

Full Story: https://liemers.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/88165/djf-special-heroes-dansen-eerste-wedstrijd-voor-mensen-met-beperking-

A MESSAGE FROM HHI ON COVID-19

 

Due to the COVID-19 pandemic affecting the entire world, HHI has decided to postpone the USA Hip Hop Dance Championship, World Hip Hop Dance Championship, World Battles and Urban Moves to August 5-14, 2021. 

From the start of this unprecedented outbreak, the health and safety of our HHI family has been of the utmost importance. We are confident that making this decision is in everyone's best interest.  

HHI recognizes that this is a challenging time for all of us. We encourage everyone to follow the guidelines being set by our respective governments and believe these actions are necessary to help us return to our normal lives. 

We pledge to make the 2021 World Hip Hop Dance Championship and World Battles the most memorable and exciting yet. 

In fairness to all, Hip Hop International will expand registration in 2021 to include crews and dancers who qualified in 2020 as well as 2021. We will also permit crews with members aging out to remain together to compete in 2021. 

This is a unique time, but we will get through it together. 

On behalf of Hip Hop International, we thank you for your consideration, understanding, passion, and commitment. 

Stay strong, stay safe and stay healthy!  

  

HIP HOP INTERNATIONAL